De zak van Sinterklaas 2.0

De zak van Sinterklaas 2.0

In de afgelopen twee jaar is er veel veranderd aan het Sinterklaasfeest. Mijn bedoeling is niet om hier nu verder te discussiëren. Ik heb echter wel nagedacht hoe versie 2.0 er dan ook uit zou kunnen zien. Want om alleen Piet te veranderen vind ik wat raar. Lees mee met mijn bevindingen… en bestel de Zak van Sinterklaas 2.0 uiteraard

Alles verandert in de loop van de tijd..

 Al enkele jaren is het niet meer normaal dat Zwarte Piet de roe of een zakje zout achterlaat. Daar zijn we met elkaar wel aangewend. Maar wanneer we na al die jaren Zwarte Piet een metamorfose gaan geven, dan moeten we enorm wennen. Ik houd sowieso zelf al niet van dingen die anders gaan dan dat we het al jaren doen. En dan gaat het nog niet eens alleen over het Sinterklaasfeest. Veranderingen maken niet speciaal het beste in mij los. Maar wanneer we dan ook besluiten om dingen te veranderen; dan ook graag rigoureus. Om nu alleen het gezicht van Piet een kleurtje te geven vind ik ook wat magertjes. Wanneer er meer kleur en allure in moet; dan moet ook de outfit meer met de tijd mee gaan. Nu zullen we de input daarvan aan de experts overlaten. Laten wij ons maar bezighouden met waar wij goed in zijn.. tassen!
 
Heb je wel eens gekeken naar die armoedige jutezak? De prachtigste cadeaus komen eruit, maar de zak waar het in vervoerd wordt geeft niet echt klasse aan. Om over bescherming van de cadeaus maar niet te spreken. Door weer en wind, regen en ijzel, mist en onweer neemt Piet deze zak mee. Jute laat alles door. Totaal niet weerbestendig! Mijn voorstel is gemaakt van Polyester. Dat is minder ‘water-absorberend’ dan jute. Dat lijkt mij beter voor alle cadeaus, die nota bene ook nog in papier zijn ingepakt en echt niks aan vocht kunnen hebben.

Daarnaast gaat de pensioengerechtigde leeftijd in Nederland steeds later in en moet Piet doorwerken tot zijn 67e, sowieso! Dan is een zware zak van jute, zonder schouderbanden of hengsels ook minder gemakkelijk te dragen. Mijn voorstel is voorzien van 2 schouderbanden, een in hoogte verstelbaar borstriempje en een stevige buikriem. Allemaal om de drukpunten van het gewicht meer te verdelen over verschillende plaatsen van de rug. Hierdoor gaat de rug van Piet langer mee en kan hij zelfs nog een wijk erbij nemen. Of uiteraard eerder naar bed gaan. 

In het rugvlak zitten voldoende ventilatiestroken; hierdoor kan de warmte beter weg en zal het Pietenpakje minder snel vol zweet zitten. Aan de onderkant zitten twee riempjes om spullen te vervoeren die niet in de rugzak passen, denk aan stokpaardjes of ander speelgoed.
Deze supergrote travelbag is uitermate geschikt voor een stevige survival in de bossen, in de bergen of een stevige stedentrip. Ik bedoel maar: Dit klinkt toch precies als een type tas die Piet kan gebruiken. Ergonomisch verantwoord, extra groot, voorzien van extra riempjes voor materialen die niet in de tas passen, ventilatiestroken zodat er niet zo gezweten wordt en als klap op de vuurpijl; heel veel vakken!

Door alle vakken kan Piet eindelijk ook eens ordelijk te werk gaan. Goed sorteren per straat of per schoen. Net wat Piet wenst! Er zitten veel vakjes en ritsen in. De tas zelf is één van de lichtgewichten; en er kan 40 liter qua inhoud in.
Het lijkt mij duidelijk dat vanaf dit jaar de zak van Sinterklaas echt weg kan en vervangen kan worden door dit luxe exemplaar:
De kleuren zijn redelijk bedekt, wat uiteraard in het donker een prima keuze is, zodat Piet ook nog een beetje onopvallend te werk kan gaan. Wil Piet toch meer kleur aanbrengen in het geheel, omdat zijn gezicht ook al uit allerlei kleuren moet bestaan, dan bestaan er ook backpacks met wat meer kleur. Kijk gerust rond op onze site en kies wat bij deze Piet past. 

Sinterklaasfeest 2.0 kan beginnen! Piet komt op deze manier veel uitgeruster het seizoen door en heeft hopelijk veel minder rugklachten. De cadeaus zijn beter beschermd tegen invloeden van het weer. Dit komt uiteraard de kwaliteit van het werk meer ten goede. Zo zullen de kinderen ook nog tevredener zijn. Is dat niet ons grootste doel?
Omdat wij allemaal graag op tijd voorbereid zijn voor het Feest; is er deze maand ook nog een mooie kortingsactie via de site; de Gave Sinterklaas Deal. 15 % korting onder vermelding van GSD2015. De korting is geldig t/m 5 december. Dus wanneer Piet zijn nieuwe zak besteld, kan hij gelijk voordelig alvast wat inkopen doen… handig toch?! Ik denk dat ik mijn verlanglijstje maar alvast opstuur; kan het mooi in één zending meegestuurd worden. Hoewel een nazending of tweede of derde bestelling bij Gavetas ook geen probleem is; alle prijzen zijn inclusief verzendkosten; altijd!

 

Gavetas.nl 9,2 /10 - 2838 beoordelingen