Dit is de luiertas geworden

Dit is de luiertas geworden

Er is een einde gekomen aan de besluiteloosheid van Janna. Eindelijk heeft ze een nieuwe luiertas gekozen. Welke is het geworden en hoe bevalt hij eigenlijk? Heeft ze wel woord gehouden?

Al enkele maanden geleden konden jullie mijn zoektocht volgen naar een andere luiertas. Want het moest wel de perfecte ‘vluchttas’ zijn. Eindelijk heb ik een keuze kunnen maken. Ik heb deze tas al ruim twee maanden in gebruik, maar realiseerde mij dat ik jullie nog helemaal geen deelgenoot had gemaakt van mijn keuze. Eén voordeel neemt dat wel met zich mee en dat is dat ik jullie ook kan meedelen of hij na aanschaf ook nog voldoet aan mijn eisen en of ik nog wel blij ben met mijn keuze.

De luiertas moest wel voldoen aan een aantal eisen;
- een modern/trendy uiterlijk
- passend bij de komst van een jongetje, maar wel met vrouwelijke kenmerken aangezien ik er zelf ook nog ben en graag leuk voor de dag wil komen.
- ruimte, veel ruimte!
- veel vakjes om mijn spullen goed te ordenen en te organiseren
- niet te zwaar van zichzelf, aangezien ik de tas zelf al vol zal stoppen met allerhande zaken. Dit zal vanzelf al een aardig gewichtje opleveren.
- een schouderband zodat de tas goed te dragen is of zelfs aan de kinderwagen kan hangen
- hengsels om de tas ook makkelijk even in de hand te nemen, wanneer de kleine man verschoont mag gaan worden.
-verschoonmatje, want die heb ik niet meer en anders moet ik die los erbij kopen.
- niet van dat pure plastic materiaal gemaakt zijn, wat al knispert als je er naar kijkt en enorm snel kapot gaat.
- hij moet deze ‘luier-periode’ gewoon mee kunnen en niet meer vervangen hoeven worden.
- een beetje een redelijke prijs hebben

Volgens mij waren dit mijn eisen zo’n beetje ;) Ik ben heus niet kritisch hoor :oops:  En dan hoop ik dat ik nu aan alles heb gedacht.

Gedurende een aantal weken heb ik de selectie luiertassen goed in de gaten gehouden en heb een top 5 gemaakt. Van deze tassen heb ik de details goed bestudeerd. Meestal vind ik het prettig om de artikelen even te voelen en te bekijken, maar zo werkt een webshop natuurlijk niet. Gelukkig houdt Gavetas hier wel rekening mee en maakt echt veel verschillende foto’s vanuit bijna iedere invalshoek en van bijna alle details. Dit helpt om een goede mening te vormen over het product voordat je het koopt. Daarnaast mag je de tas gewoon terugsturen als hij niet aan je verwachtingen voldoet, dus dat geeft ook al rust.

Ik heb voor deze tas gekozen: 

Nadat ik echt zeker wist dat dit mijn eerste keuze was heb ik hem eindelijk besteld. Eerst even gecheckt welke kortingscode er momenteel nog bruikbaar was. Want alle kleine beetjes helpen uiteraard.
En dan begint het wachten op het pakje. Het bezorgen gaat natuurlijk best snel, maar ik ben een ‘snelle dame’ die na haar keuze ook graag spoedig het pakje wil ontvangen om te kunnen voelen en kijken ;) Deze keer koos ik ervoor om het pakje bij een Pick-up point op te halen, omdat ik bij andere bestellingen vaak net rond de tijd dat de pakketbezorger van Post-NL komt onderweg ben naar school om mijn kinderen op te halen. Dat bleek ook deze keer een verstandige keuze.

Het uiterlijk van de tas was nog mooier dan ik had verwacht. Het materiaal voelt heel prettig aan en niet zo plastic-achtig. De blauwe kleur is heel intens en wordt mooi vrouwelijk door de toevoeging van roze details. De tas voelt ook lang niet zo zwaar als mijn oude tas. Na het verwijderen van het verpakkingsmateriaal begon de verbazing over het ruime aantal vakjes en insteekplekjes. De beste manier om de tas te beoordelen is dan ook om hem gelijk in gebruik te nemen en ‘in te richten’.   Voorop zit een wat groter vak wat ik voor wat persoonlijke items voor mijzelf gebruik; lipgloss, papieren zakdoekjes en een pijnstiller, een sleutel, etc. Deze zaken zitten vooral achter de rits. Helemaal voorop zit ook nog een soort insteekvak wat met een klittenband in het midden goed vastzit, daar heb ik zelfs geen bestemming nog voor. Binnenin zit het, qua design perfect bijpassende, verschoonmatje met een extra bandje met klittenband vast in het achterste binnenvak. Daarvoor zit een vakje met een elastieken bovenrand, de spuugdoekjes hebben daar hun plek gevonden.  De middenruimte is mooi ruim en kunnen ook grotere items of een stapeltje kleren in; ideaal! Aan de andere binnenkant zit een groot breed insteekvak, wat weer met klittenband vastgezet kan worden. Hier heb ik de luiers achter en zo’n dik pak vochtige doekjes om alles weer te kunnen reinigen. Daarvoor zit weer zo’n groot vak, tas breed, met wederom een klittenband in het midden; een slabje en aanverwante zaken als potje fruit en lepeltje vinden hier hun plek. Nog een klein vakje met een ritsje zit hier weer tegenaan.  Aan de zijkanten aan de buitenzijde van de tas zitten twee vakjes met een elastieken band bovenaan; hier zou je prima een flesje kunnen bewaren maar die bewaar ik zelf graag in het grote middenvak. In de zijvakjes heb ik een op te vouwen tasje zitten, zodat ik bij het winkelen altijd zelf een extra tasje bij mij heb en geen plastic tasje hoef aan te schaffen. Zuinig en goed voor het milieu.
De schouderband is mooi sterk en zit met een stevige muskaton vast aan de tas en kan er ook afgeklikt worden. De band is mooi breed en snijdt niet in je schouders. Daarnaast zijn de hengsels om de tas met de hand te dragen zeker niet te klein, maar ook niet te groot.  Ik gebruik beide manieren van dragen bij deze tas.

De afgelopen twee maanden (of zou het al veel langer zijn?) heb ik de tas al met veel plezier gebruikt. Ik geniet van de ruime hoeveelheid vakjes. Alles heeft zijn eigen plek in de tas, dit maakt het ook makkelijk om één van de grotere kinderen met een opdrachtje richting luiertas te sturen om iets te pakken. Ik weet zelf immers precies wat waar in de tas zit.
Deze tas kan ik een ieder absoluut aanbevelen! Er zit nog geen enkele beschadiging aan ondanks het feit dat ik de tas de afgelopen maanden elke dag heb gebruikt. Deze tas gaat vast nog heeeeeel lang mee! En dat is ook de bedoeling.

De vorige blog beloofde ik mijn oude luiertas te schenken aan mensen die nog niets hebben. Ik heb inmiddels bij ons consultatiebureau een inzamelbak gevonden waar allerlei baby(-uitzet) spullen in gedoneerd kunnen worden voor jonge aankomende moeders met een laag inkomen. De oude luiertas is daar terecht gekomen, evenals oude positiekleding, kleine maatjes babykleertjes en oude flesjes. Een aanrader om te kijken of er in jouw buurt ook zo’n inzamelpunt zit, hoewel een locale weggeefhoek ook een prima middel is om jouw overbodige spullen aan een ander te schenken.

Ik ben benieuwd welke luiertas jij hebt gekozen. Of wellicht geef je hem iemand cadeau?
Misschien leuk om te weten; Er is regelmatig een kortingscode beschikbaar kijk dus regelmatig op gavetas.nl voor de actuele code.

Gavetas.nl 9,2 /10 - 2845 beoordelingen