Hutsel-de-clutch?

Hutsel-de-clutch?

Ben jij al klaar voor de kerst? Outfit al in orde? Welke tas draag jij daarbij? Of ben jij net als de meeste van ons en pak je die pas in de laatste minuten te voorschijn om tot de conclusie te komen dat dit toch echt niet meer is, wat je dacht dat het was? Of hussel jij gewoon alle mogelijke tassen opties in huis en kijk je welke het beste past? Heb je de clutch al eens geprobeerd?

En voor je het weet is het alweer kerst.

De Sint is nog niet eens naar Spanje teruggekeerd en toch veranderen winkels van binnen al in kerstsferen. De adventsperiode is immers ook al begonnen, dus wat dat betreft wel heel logisch. De meeste mensen hebben de Kerst-outfit al weken geleden gescoord. De outfit ligt te wachten in de kast tot het eindelijk Kerst is.  In de tussenliggende periode wordt het jurkje meerdere malen gepast en na wat gedraai voor de spiegel komt de conclusie dat het kettinkje er echt niet bij past. Dus we gaan op zoek naar een glimmertje die er mooi bij past. De één koopt de ketting met prachtige oorstekers erbij zelf, de ander hoop dat de Sint deze schenken zal en weer een ander begint met hinten bij manlief, in de hoop dat deze geschonken zullen worden.
Er zijn inmiddels al mooie schoentjes bij gevonden. Maar er is één ding die vaak pas op het einde erbij gepakt wordt en dat is de tas. Eigenlijk zijn er nog maar twee minuten over voordat we moeten vertrekken. Oude troep moet uit de tas worden gemikt en alle belangrijke zaken moeten er nog weer in.

Welke tas doe je daar nu bij?

Meestal heeft iedere vrouw wel een klein zwart tasje ergens in de kast liggen wat dan ook weer bij het jurkje gedragen zal gaan worden. Vaak pakken we deze vlak voor het feestje pas tevoorschijn, om weer tot de conclusie te komen dat het tasje toch wel wat verjaard is en ook niet echt meer van deze tijd is. Of nog erger: tijdloos!  Jarenlang had ik zelf ook zo’n tasje. Het tasje wat alleen bij bruiloften, begrafenissen en een kerstfeest tevoorschijn kwam. Het tasje had van oma kunnen zijn. Gelukkig heb ik een modieuze oma J Maar je snapt wel wat ik bedoel.
Jaren geleden wist ik ook niet beter. Totdat ik in contact kwam met Gavetas.nl en we eens samen babbelden en schreven over tassen. Toen leerde ik een woord kennen wat ik eerst heb ‘gegoogled’. Ik had echt geen idee wat een ‘clutch’ was. Nu een jaar of 3 later, denk ik, kan ik echt niet meer zonder mijn clutch. Want als je weet wat het is, dan wil je er ook één J
Clutch is kort voor clutchbag, dat is een klein tasje wat je in je hand kunt houden. In dit tasje is precies genoeg ruimte; niet te veel en ook niet te weinig ruimte. Je portemonneetje, telefoon en een lipgloss passen er prima in. Sommige clutches hebben een hengsel; zodat je ze niet eens in je hand hoeft te dragen.
Ik heb zelf een neutrale zwarte, maar ze zijn in allerlei kleuren te krijgen. Dus bij iedere outfit is wel een passende te vinden. Het mooie is dat het dragen van een clutch, zeker één met hengsel, niet is voorbehouden aan dames in een avondjurk. Ook doordeweeks is het heel prettig om een clutch te gebruiken. De ruimte in de tas, welke bij een grotere tas een valkuil is, is nu juist een kracht. Je neemt alleen mee wat je echt nodig hebt en dat is eigenlijk goed genoeg. Je merkt bijna niet dat je een tas draagt; heerlijk voor je nek en schouders en het maakt je lekker bewegingsvrij. Maar uiteraard maakt de clutch je sjieke outfit helemaal af. De ‘must-have’ bij een avondjurk. Bijna alle dames op de rode loper hebben er één.

Iedereen een clutch deze Kerst!

Omdat ik zelf zo blij ben met mijn clutch, gun ik iedereen een clutch. Helaas kan ik hem jullie niet allemaal schenken, dus zal je je familie en/of partner lief moeten aankijken. Of je schenkt hem jezelf, dat kan natuurlijk ook.
Niet meer ieder jaar het tijdloze tasje bij je moderne outfit. Maar gewoon een prachtige clutch, vooraf uitgezocht via gavetas.nl, passend bij je outfit. Beter kan toch haast niet? Ontsnap aan de stress op het laatste moment, bestel vooraf een mooie clutch. Er past toch alleen in wat echt nodig is, dus het klaarmaken van je tasje voor het feestje of kerstmis of kerstnachtdienst kan gewoon snel en makkelijk. En stijlvol, ook best fijn!
En wanneer je al een clutch hebt liggen, dan bestel je toch gewoon een totaal andere. Dan kun je de komende jaren nog eens hutsel-de-clutchen.
Hutsel-de-clutch doe je pas wanneer je je outfit aan hebt getrokken. Je haalt je clutches uit de kast en probeert ze allemaal omstebeurt. De clutch die het beste past bij je outfit mag dit jaar mee naar het feest J

Welke clutch jij dit jaar?

Gavetas.nl 9,2 /10 - 2842 beoordelingen