Janna krijgt er een tasje bij

Janna krijgt er een tasje bij

Nadat we het een poosje voor ons hebben gehouden is het tijd geworden om dit te gaan delen met de wereld… Er komt bij ons een tasje bij.
We moeten nog even wachten tot het tasje erbij komt, maar deze zal zeer welkom zijn

In September ergens verwachten wij namelijk ons vierde kindje. En met de komst van een kindje komen er zóóó ontzettend veel spullen je huis weer in. Of van de zolder weer naar beneden. Zo moet er dus ook een tasje bij. Een echte moedertas, zo’n grote luiertas met heel veel vakjes. Om vervolgens al die vakjes te vullen met ‘hele belangrijke zaken’. Je zult maar een keer de zinkzalf vergeten. Precies: Ik bedoel maar!

Denk bijvoorbeeld maar eens aan de kapstok. Daar komt weer een klein jasje bij, met sjaaltje en handschoenen met muts. Misschien zelfs wel een skipakje; omdat de winter toch soms best koud kan zijn. Daarnaast komt er een klein tasje te hangen; voor als de kleine naar de kortere opvang gaat, zoals de crèche in de kerk of even een half uurtje bij oma omdat moeders dan net even iets handiger een kleine boodschap kan doen. Maar ook een goede luiertas mag niet ontbreken. Want je zult altijd zien; die keer dat je slechts een luier met doekjes meegeeft naar oma voor een oppasbeurtje van slechts een kwartiertje, dan zal je spijt hebben als haren op je hoofd dat er geen extra outfit en romper in zat. Moet ik nog in details treden, of zien we het zo wel voor ons?

Daarnaast moet er ook een toilettas komen. Voor die keer dat er wel gelogeerd gaat worden. Uiteraard redden we ons eerst wel zonder, maar het maakt het allemaal wel net even iets handiger. Dus die zetten we ook maar op de lijst.

Deze keer ben ik ook voornemens om veel de draagdoek te gebruiken. Bij de andere kinderen gebruikte ik eerst wel een tricot-doek. Maar na een maand of tien werd dat te zwaar en stopte ik ermee. Wist ik veel dat er ook geweven doeken bestaan, met een veel grotere draagkracht. Onze jongste van bijna 5 zou ik na een iets te lange boswandeling gerust nog kunnen dragen in zo’n doek. En ik kan je verzekeren; dat is een stuk fijner dan boven op je nek zetten. Maar wanneer ik deze keer wil gaan dragen met een draagdoek, heb ik op deze momenten geen kinderwagen waar ik de luiertas even omheen kan hangen of aan vast kan klikken. Voor die momenten heb ik dus weer een ‘licht-gewicht- tas’ nodig. Eén die makkelijk over 1 schouder kan, of misschien wel zelfs zo’n buiktasje. Zodat je toch snel doekjes en een luier en een rompertje mee kunt nemen.

Uhm aan hoeveel tasjes zit ik nu al?

Komende tijd zal ik wel eens even gebruiken om te kijken welk tasje er bij ons bij mag komen. Welke voldoet aan zoveel mogelijk eisen. En heb ik die eisen eigenlijk al op een rijtje staan? Ik ben er wel achter dat ik waarschijnlijk nog even moet wachten totdat de kleine er is. Wij weten namelijk alleen dat we een kindje verwachten en zijn verder niet op de hoogte van welk geslacht het zal zijn. Ik zie ook wel neutrale tassen, maar ik houd zelf wel van een kleurtje. Dan is het wel leuk om met een roze tas te komen wanneer het een meisje betreft of een blauwe wanneer het een jongetje is. Ik kan namelijk ook echt niet kiezen. 

 Ik geloof dat ik maar vast ga sparen voor al die tasjes die er bij komen. Het is me wat… één baby op komst en wel tig tasjes ;)

Gavetas.nl 9,2 /10 - 2838 beoordelingen