Strandtas, meer (speel)plezier met een goede tas

Strandtas, meer (speel)plezier met een goede tas

Strandtassen zijn er in vele soorten, formaten en prijsklasse. Een goedkope en simpele strandtas is niet altijd de beste keus. Maar aan welke eisen moet deze tas wel voldoen? En hoe zorg ik ervoor dat ik deze ook daadwerkelijk krijg met Moederdag?

De zomer komt eraan, heerlijk weer, lekker er op uit. Terras, wandeling, fietsen en natuurlijk naar het strand. Zeker met kinderen is dat echt geweldig. Een eindeloze zandbak, spelen zonder ophouden, water en zand en speelgerei bij de hand, wat wil je nog meer. Succes gegarandeerd, in ieder geval wanneer je (zoals wij) niet de drukke toeristische plekken opzoekt. Dan moet je die ‘ eindeloze’ zandbak helaas wel met (heel veel) meer kinderen delen. Overigens, ik zeg wel ‘ kinderen’, maar ik ben iedere keer weer positief verbaasd met hoeveel plezier de ouders (vooral de vaders!) samen met hun kinderen spelen in het zand. Waarom doen we dat thuis in de achtertuin eigenlijk niet wat meer? Het is zo gezellig en schept echt een band.

Goed, het strand dus. Persoonlijk kan ik er heerlijk van genieten wanneer mijn meiden spelen in en met zand en in het water. Minder te spreken ben ik over al dat zand dat werkelijk overal komt, vooral tussen mijn eten en in de bekers met drinken. Met zand spelen is prima, maar zand eten kan me toch een stuk minder bekoren.

Op internet komen er de laatste tijd allerlei leuke en handige tips voorbij om dit ‘leed’ te beperken. De beste tot nu toe vind ik de tip om een oud tweepersoons hoeslaken mee te nemen. Deze leg je neer als een handdoek en vervolgens zet je in de hoeken een aantal zware voorwerpen neer, waar je de punten omheen vouwt. Voorwaarde hiervoor zijn die zware voorwerpen en dat blijkt nu juist lastig te zijn.

Persoonlijk sleep ik altijd veel mee (te veel, volgens manlief) als we een dagje op stap gaan. Dit geldt dus ook voor het strand. Zware voorwerpen maken hier doorgaans echter geen onderdeel van uit, tassen wel. Maar wat voor tas neem je mee en wat is nu handig op het strand?

Iedereen kent wel de bigshoppers die bij de meeste supermarkten of warenhuizen bij de kassa liggen als alternatief voor de plastic tassen. Uiteraard hebben wij daarvan inmiddels ook een aantal in huis, maar of die nu praktisch zijn op het strand? Alles gaat erin, jazeker, maar of alles er op het juiste moment ook uit te halen is, dat is maar zeer de vraag. Om de een of andere reden ligt datgene wat ik ‘nu’ moet hebben altijd onderin en ligt de hele inhoud van de tas al verspreid over het strand, voordat ik dat handige laken eindelijk te pakken heb. En als dat laken dan ligt, is de tas half leeg en zeker niet meer sterk genoeg om de punt van het laken op zijn plek te houden.

Dat moet en kan beter en dus kijken we dit jaar uit naar een echte strandtas. Deze zijn al te koop voor minder dan een tientje, maar wat je dan hebt is niet meer dan een kleiner formaat bigshopper, zonder rits of knopen en zonder extra vakje in de tas, waar je maar zeer kort plezier van hebt. Vaak verliezen ze na het eerste gebruik al hun binnenwerk, dat schiet niet echt op dus. En daarom wil ik een betere, ik wil er een aantal jaren mee doen. Hij moet praktisch zijn (zeker een extra vak voor de sleutels en telefoon, moet groot genoeg zijn (niet te groot natuurlijk), een rits of drukknopen hebben aan de bovenkant (om al dat zand buiten te houden) en hij moet sterk zijn om het een aantal jaren vol te houden. En tot slot wil ik er ook eentje die zo weinig mogelijk milieubelastend is gemaakt, je wilt tenslotte ook van de natuur blijven genieten op je dagje uit.

Na wat zoeken, uiteraard ook op gavetas.nl, zie ik een tas die aan alle eisen voldoet. Hij is groot genoeg (maar nog wel te tillen), is af te sluiten aan de bovenkant, heeft een apart vakje en een handige vorm en blijft mooi staan (ook als hij niet meer zo gevuld is). De tas van raffia past uiteraard prima op het strand, droogt snel en is gewoon met een zachte borstel weer schoon te vegen. Ik heb het natuurlijk over de strandtas van House of Sakk.

Strandtassen

Zo, de keus is gemaakt. Nu subtiel man en kinderen hints geven, zodat ze weten waar ze mij met moederdag blij mee kunnen maken. Mooi, nuttig en we hebben er als gezin plezier van. Kan papa mooi in de zomer zonder zorgen weer zandkastelen en andere bouwsels maken, terwijl ik met een half oog meekijk en met de andere op mijn hoeslaken wegdroom in een spannend boek.

O ja, en als hij zich even aanmeldt voor de nieuwsbrief, kan hij de tas nog met korting krijgen ook. Altijd leuk meegenomen, toch?

Gavetas.nl 9,2 /10 - 2842 beoordelingen