Terug naar School?

Terug naar School?

Hoe vaak denk jij niet eens terug aan je schooltijd? Soms droom ik er ’s nachts zelfs wel eens over. Of ik herbeleef mijn giga-blunders, in deze blog lees je zelfs over één. Maar hetgeen ik het allerleukste vond; het shoppen voor je ‘uitzet’ voor het komende schooljaar, tsja.. das echt verleden tijd. Of toch niet?

Terug naar school?

Vakantiebezigheid

In mijn beleving was het vorig jaar, hooguit 2 jaar geleden. De tijden waarin je in de vakantie eigenlijk 6 weken lang bezig was met het op orde krijgen van je schoolbenodigdheden.  Schoolcampus in, schoolcampus uit. Winkel in en winkel uit. Als ik dan deze neem; kan dan dit kaftpapier er wel bij? Welke agenda kies ik? Eén waar ik zoveel mogelijk van mijn eigen inbreng in kan hebben? Of juist één waar ik een statement mee kan maken. Een statement qua humor, geloof, fashion? Want welke agenda is populair? Die vorig jaar populair was, kan nu hopeloos uit zijn.  En heb je dan een keuze gemaakt, eindelijk, dan kom je iets tegen wat nóg beter past. Zó jammer! Daarom moet je dus wel 6 weken kijken en vergelijken.
En kan ik mijn tas nog een jaar gebruiken? Want het is lastig om een voordelige rugtas te vinden als het seizoen al begonnen is.
Gelukkig is dat laatste nu totaal niet meer aan de orde. Dankzij webshops als Gavetas.nl kun je op ieder moment dat je eigen tas er mee ophoudt binnen 1 werkdag al een nieuw modern exemplaar in huis hebben, tegen prima prijzen.

Die vorig jaar populair was, kan nu hopeloos uit zijn 

En statements kun je tegenwoordig zelfs met een tas al maken. Wat wil je uitstralen? Waar sta je voor?
In de vakantie zijn we gewoon voor ‘het gevoel’ weer eens een schoolcampus in gedoken. Onze dochter moet naar groep 3 een eigen multomap meenemen, dus waar kun je beter kijken als je toch een dagje naar de dichtstbijzijnde stad bent? ….Het is een roze map geworden, met een poes met een strik… bijzonder..

Is het echt al zolang geleden dat ik naar de brugklas ging? Ik zie me nog zo inkopen doen. Ik zie me nog zo zitten op de grond met alle boeken rondom mij heen, met mijn tas op schoot. Lijstje in de hand. Welke vakken heb ik allemaal vandaag? Zou ik dan alle boeken van Frans mee moeten nemen? Stel je voor dat ik per ongeluk het belangrijkste boek thuis laat liggen. Laat ik ze allemaal maar meenemen.
Het hele lijstje wordt afgewerkt en de tas wordt steeds voller. Etui bovenop. Rits dicht.
En toen kwam het moment waarop ik een dom besluit nam….

toen kwam het moment waarop ik een dom besluit nam….

Ik bedacht mij dat het handig was om de hengsels vast om mijn schouders te doen. Ik ben er klaar voor, dacht ik! Wat had ik een zin in die eerste schooldag!
Ik besloot op te gaan staan… Het volgende moment lig ik als een schildpadje op mijn rug met mijn benen omhoog spartelend. 

als een schildpadje op mijn rug

Hoe ik ook probeerde mijn buikspieren aan te spannen en mijzelf omhoog te zwiepen, niets hielp. Het schildpadje heeft hulp nodig. Maar dat is mij de eer te na. Ik blijf even liggen en denk na over een volgende strategie.
Eén voor één laat ik de hengsels van mijn schouder glijden en kruip uit mijn beklemmende situatie. Schichtig kijk ik om mij heen. Heeft niemand mij gezien? Wat gênant.  Nu ik terug denk, voel ik nog zo weer die emotie van dat moment.
Dit was ook gelijk de laatste keer dat ik mijn tas alvast zittend om ging doen. Ik had al een les geleerd, nog voordat de eerste schooldag was begonnen.

Ik had al een les geleerd, nog voordat de eerste schooldag was begonnen.

Toch voelde dit als gisteren. En betrap ik mijzelf erop dat ik nog steeds in de folders van boekhandels en warenhuizen kijk om te ontdekken wat er nu verkrijgbaar is. Nog een paar jaar wachten en dan mogen we weer….. Zelfs boeken kaften, als alles dan nog niet digitaal is. Dat zou pas echt jammer zijn. De kroon op alle inkopen doen  is toch wel boeken kaften én ze de eerste keer in je nieuwe tas doen…
Of zal ik gewoon nog eens aan een studie beginnen? Een post-HBO ofzo? Eventjes heb ik getwijfeld, maar het vooreerst een half jaar uitgesteld. Respect heb ik voor een ieder die dat daadwerkelijke studeren nog ziet zitten als ze al klaar zijn met een opleiding. En dan ook nog een drukke baan en liefdevol doch intensief gezin hebben.  Maar wie weet.. someday…. Mag ik dan ook eerst ff shoppen? ☺

 
Lees meer blog's van Janna op haar blogsite bijjanna  

Gavetas.nl 9,2 /10 - 2838 beoordelingen