Wat voor tassentype ben jij?

Wat voor tassentype ben jij?

Zoals mensen zijn in te delen in verschillende types, zo zijn er ook allerlei types tasdragers. Hoe gebruik jij je tas? Wat voor type ben jij? Ik ben het voor mijzelf maar eens nagegaan; wat voor type ben ik? En wat voor type zou ik graag willen zijn? Lees hier mijn ontdekking.

Wat voor tassentype ben jij?   

Ik houd echt van tassen. Wanneer ik in het centrum ben kijk ik graag naar tassen; in winkels, maar ook naar de tassen die mensen gebruiken en dragen. Soms is het om jaloers te worden. Dames die zo stylisch verantwoord er bij lopen, dat de hakschoentjes weer matchen bij de tas en de rest van de outfit. Ik vraag me dan wel eens af; hoe doen jullie dat? Heb je daar ‘s morgens tijd voor? Soms zijn de nageltjes zelfs nog in het perfecte kleurtje gelakt. Zouden ze om 6 uur ’s morgens op staan, om dan alles nog te wisselen? Of zouden ze maar 1 soort kleur in het assortiment hebben? Dan is het wel te doen, zegmaar.

Heb je daar ‘s morgens tijd voor?

Ik ben gewoon van het type wat 1 tas in gebruik heeft. Erg zorgvuldig uitgezocht, want het tasje moet uiteraard overal bij kunnen staan. Ik kan het me ook niet veroorloven om iedere maand een andere tas aan te schaffen, dus de keuze MOET wel goed zijn. Dat begint al met wekenlang kijken op Gavetas.nl. Welke gaat het worden? Wanneer je eindelijk hebt gekozen tot de ontdekking komen dat die al weer uitverkocht is. Maar wanneer de tas er dan eindelijk is……., ja want ik word van die ene dag levertijd zelfs nog ongeduldig aangezien ik al bijna 2 maanden naar dat ding smacht,…. dan ben ik er erg blij mee en wordt de tas gelijk ‘ingewijd’. 

Dan herbeleef ik de afgelopen maanden even

Dat houdt in: de huidige tas pakken en leeggraven, de gehele inhoud op tafel uitspreiden, met een prullenbak ernaast. Dan herbeleef ik de afgelopen maanden even naar aanleiding van de inhoud van de tas; toegangsbewijzen, bonnetjes, briefjes van de kinderen, notitieblaadjes met belangrijke dingen die inmiddels niet zo belangrijk meer zijn en eerder verjaard, snoeppapiertjes van toen er geen prullenbak in de buurt was en wel mama’s tas (jéééh, voor geen milieuvervuiling!), een pen in allerlei onderdelen uit elkaar gevallen, een neusspray en 6 pakjes zakdoeken toen ik 3 maand geleden zo verkouden was…. Ok ik moet eerlijk zijn; dit laatste is echt wat overtrokken, maar aandikken is mooi toch bij een blog? In ieder geval komt de inhoud van mijn tas wel dicht bij het voorgestelde exemplaar.
Mijn tas heeft de afgelopen maanden echt met mij mee geleefd. De resultaten daarvan zijn vooral binnenin zichtbaar geworden. Het zand van het strand is na 4 weken echt nog wel te vinden… en om over al die andere mooie herinneringen maar niet te spreken...Maar aan alles komt een einde, zo ook aan het tijdelijke tijdperk van deze tas. De tas gaat naar boven en wacht op betere tijden. Maar nu begint het echte ‘inwijden’ van de nieuwe tas.

nu begint het echte ‘inwijden’.

Bij het inwijden gaat het erom dat alles weer een nette plek krijgt in de nieuwe tas. Uiteraard nadat het de beoordeling heeft doorstaan of het weggegooid moet worden, of het in huis weer gewoon zijn plekje krijgt en wacht totdat ik het weer nodig heb. Of dat ik de pennenbak nog moet aanvullen in de lade omdat die bijna leeg is en ik hier een grote verzameling ben begonnen. Na een half uurtje is dat ook weer klaar en gaan we de laatste fase van het ‘inwijden’ in; er voor het eerst mee naar buiten, onder de mensen zijn! Hoe reageert men? Aangezien ik de afgelopen maanden echt beLEEFd heb met die andere tas, moet ze toch iets gaan opvallen?

Herken je jezelf al? Of ben je een ander type? Ik hoop dat ik niet de enige in mijn soort ben. Een tas maakt met mij gewoon veel mee. Ik zou soms wel willen dat ik zo’n stylish verantwoord typje was. Maar dat is aan mij gewoon niet besteed. Van de ene tas naar de andere tas overpakken van alle spullen heb ik wel eens gedaan hoor, om er dan in de winkel achter te komen dat mijn portemonnee nog in de blauwe tas zit. Hierbij wil ik opmerken dat dit NIET handig is! Of sleutels die je denk kwijt te zijn en dat die dan na een aantal dagen in de andere tas gevonden worden…

Misschien zou ik nog wel kunnen overwegen om voor ieder seizoen een eigen tas te hebben, die past bij de kleuren kleding die ik dan vooral gebruik. Een soort ‘zomertas’ of ‘wintertas’. Dan heb ik toch een beetje van dat stylische, maar toch ook nog veel van mijzelf. Want ik heb tenminste wel gewoon altijd pleisters bij me, of ‘vallen en stoten crème’  en zonnebrandcrème in de zomer. De tas moet dus zeker niet te klein zijn in mijn geval. Maar misschien ook wel niet te groot; want ik stop hem hoe dan ook vol met allerlei handige dingen. Mijn rug is het daar niet zo mee eens.

 

Leuk vooruitzichtje; ik verjaar bijna en heb een tas op mijn lijstje staan. Welke, dat weet ik nog niet. Ik heb nog 4 weken om mijn lijst van 10 potentiëlen naar 1 te reduceren. En dan kan ik weer lekker gaan ‘inwijden’ en gewoon met alle ‘troepjes’ weer opnieuw beginnen. Ben benieuwd wat voor avonturen we met die tas zullen gaan beleven. Ik hoop dat het net zulke flitsende avonturen worden als ik nu als twintiger heb beleefd. Want hoe zal dat als dertiger gaan?

Gavetas.nl 9,2 /10 - 2838 beoordelingen