Verzenden & retourneren

LET OP !  i.v.m  de corona-crisis kan de verweking van de retouren langer duren dan normaal. onze oprechte excuses daarvoor en hopen op uw begrip

Door de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus is het drukker dan normaal bij Post-nl. Het lukt Post.nl niet om alle pakketten op tijd te bezorgen. Kijk op de post.nl site voor het juiste bezorgmoment van uw bestelling, Onze oprechte excuses voor het ongemak  

Beste klant, 

We leven momenteel in een bizarre tijd. De maatregelen die onze overheid vanwege het Coronavirus heeft moeten nemen, raken ons allemaal. 

Mensen zitten massaal thuis, hierdoor zien wij de online-verkoop enorm toenemen. PostNL doet er alles aan om alle pakketjes op tijd te verwerken en te bezorgen, dit lukt ons gelukkig bijna altijd, “bijna” want soms lukt het ons jammer genoeg ook niet om alle pakketjes op tijd te verwerken en te bezorgen. 

Hierdoor kan het voorkomen dat de notificatie vermelding in Track & Trace niet altijd up-to-date is. 

De notificatie “Zending wordt verwacht, nog niet bij PostNL” betekent vanwege de drukte nu niet altijd dat het pakket nog niet bij PostNL is. Vanwege de extreme drukte bestaat de kans dat het pakket met vertraging wordt verwerkt waardoor de vervolgnotificatie “Zending is ontvangen door PostNL” met enige vertraging pas zichtbaar wordt in Track & Trace. 

PostNL zal zich blijven inzetten om alle pakketjes te blijven bezorgen. Dit doen wij uiteraard niet alleen, we doen dit met elkaar. Samen slaan we ons er doorheen, hopende op jouw steun en begrip kijk ik uit naar een spoedig Corona-vrije wereld. 

Verzendkosten 

1. De genoemde prijzen zijn inclusief verzendkosten voor bestellingen vanuit Nederland en België.  
2. Voor bestellingen vanuit België met Postnl is uw verzending gratis. Uw factuur bedrag is altijd inkl. evt. betaalde verzendkosten.
3. Het totaal te betalen bedrag staat duidelijk vermeld op de factuur.
4. verzenden onder rembours is bij gavetas.nl niet mogelijk!
5. Leveringen uitsluitend in Nederland en België.

Annulering

1. Iedere bestelling kan worden geannuleerd.
2. Gavetas.nl is gerechtigd een koper te weigeren of een order te beëindigen zonder opgaaf van specifieke redenen.

Levering

1. Alle artikelen zullen na ontvangst van betaling zo spoedig mogelijk, naar gelang uw keuze, aangeboden worden aan Postnl.
2. Mocht een artikel een levertijd hebben langer dan 7 dagen of, om wat voor reden dan ook, niet leverbaar zijn, dan zal Gavetas.nl de koper hiervan per e-mail op de hoogte brengen. 
3. Koper heeft het recht de overeenkomst te beëindigen in het geval dat de levertijd de termijn van 30 dagen overschrijdt of wanneer het artikel niet leverbaar is.

Retourneren. 

De verzendkosten voor het retourneren zijn altijd voor uw eigen rekening. U kunt er namelijk ook voor kiezen om de goederen niet op te sturen maar zelf langs te brengen. Ook bij weigering van een zending of het niet afhalen bij een ophaalpunt worden retourkosten in rekening gebracht, deze kosten zullen we dan inhouden op het terug te betalen bedrag. Indien u aan ons verzendkosten heeft betaald bij uw bestelling en u stuurt de gehele bestelling retour, dan worden deze verzendkosten ook terug betaald. Hierdoor betalen we allebei een deel van de kosten, wij voor de heenzending en u voor de terugzending! We hebben hiervoor gekozen om het onnodig bestellen en retourneren van goederen te ontmoedigen, omdat dit een behoorlijke belasting is voor het milieu.

LET OP! vanaf 1 september 2019 stuurt Post nl de niet afgehaalde pakketten die bewaard worden op Post nl of Pakje gemak locaties na 7 dagen weer retour i.p.v. 14 dagen. Bij het niet afhalen bij een Post nl ophaalpunt worden retourkosten in rekening gebracht, deze kosten zullen we dan inhouden op het terug te betalen bedrag.

1. Na ontvangst van de artikelen heeft de koper 14 dagen om aan te geven dat hij de artikelen wil retourneren. Na deze melding heeft de koper vervolgens nog maximaal 14 dagen om de artikelen terug te sturen. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht
2. Mocht een artikel niet voldoen aan de verwachting van koper, dan is het mogelijk voor koper het artikel om te ruilen of retour te sturen, koper ontvangt het aankoopbedrag (factuurbedrag = inkl. evt verzendkosten) zo snel mogelijk en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van de beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug op de zelfde wijze als dat koper betaald heeft. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Het retour sturen van artikelen vanuit Nederland of België is voor eigen rekening en risico. zie onze voorwaarden en retourformulier.

3. Wij verzoeken de koper uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van het artikel het retourformulier volledig en juist in te vullen, en het pakketje terug te sturen Het zal de verweking van uw retour ten goede komen en zorgen voor vlotte terug betaling van uw factuurbedrag. Ons retourformulier is tevens herroepingsformulier, u hoeft niet op een andere wijze te herroepen.
4. De koper vermeldt duidelijk het artikel nr., Order nr. wat u retour stuurt op het retourformulier.
5. Volg de stappen op het retourformulier, en wij zorgen voor een vlotte retour afhandeling

Retouren worden op woensdag t/m vrijdag verwerkt en op de zelfde dag van verwerking aan u terug betaald.

* Het retourformulier kunt u  hier  downloaden  Let op! Retourneren van mondkapjes is niet mogelijk i.v.m. hygiëne

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht

6. Het kan natuurlijk voorkomen dat u niet tevreden bent met uw tas of portemonnee. U wilt de tas of portemonnee graag retourneren, maar wat zijn voorwaarden hiervoor? Zie hieronder de voorwaarden voor het retourneren van de tas of portemonnee en wat uw vergoedingen zijn.  Gavetas.nl bepaalt of een retour gezonden artikel in gebruikte dan wel ongebruikte staat verkeert en of teruggave van het volledige aankoop bedrag acceptabel is. 

  • Haal bijvoorbeeld een tas of portemonnee uit de verpakking en bekijk de tas van alle kanten, maar draag en of gebruik de tas of portemonnee niet.
  • Bij complete, in originele staat en verpakking plus alle labels, wij betalen u 100% terug.
  • Bij incomplete, en/of zonder originele verpakking ontvangt u van ons een deel vergoeding van maximaal 75% van de tas terug gestort op de wijze zoals u ons heeft betaald.
  • Bij vies of gebruikt ontvangt u van ons een deel vergoeding van maximaal 25% van de tas terug gestort op de wijze zoals u ons heeft betaald.
  • Bij beschadigd ontvangt u van ons een vergoeding van 0% van de tas terug gestort.
  • Een horloge is in gebruik genomen wanneer u het geactiveerd heeft d.m.v  het verwijderen van de batterij strip. Wanneer u deze alsnog terugzend binnen de 14 dagen geven wij u 50% van uw aankoop bedrag terug.


7. De koper is zelf verantwoordelijk voor de kosten en het risico van een retourzending. Dit geldt ook voor ruilen van artikelen. 


U kunt uw retour pakketje met Post.nl sturen naar:
Gavetas.nl
Marknesserweg 28
8316 PB  Marknesse

-----------------------------------------------

Of breng het pakketje naar een dichtstbijzijnde DHL parcel punt en stuur uw pakket retour naar.

DHL Parcelshop 'Dierenpension Marknesse' 

Gavetas.nl
Marknesserweg 28
8316 PB  Marknesse

---------------------------------------

Of breng het pakketje naar een dichtstbijzijnde DPD PICK-UP  en stuur uw pakket retour naar

DPD PICK-UP 'Dierenpension Marknesse' 

Gavetas.nl
Marknesserweg 28
8316 PB  Marknesse

--------------------------------------------------------

Of breng het pakketje naar een dichtstbijzijnde GLS Pakketshop en stuur uw pakket retour naar

GLS pakketshop 'Dierenpension Marknesse' 

Gavetas.nl
Marknesserweg 28
8316 PB  Marknesse


Vermeld duidelijk uw order nr. en vergeet niet het retour formulier in het pakketje te doen. Het verzenden van retour pakketjes is voor eigen rekening en risico. Pakketten die retour gezonden worden via Pakje gemak kunnen niet door ons afgehaald worden. 

U kunt het pakket evt ook aanbieden via DHL FORYOU of DPD PICK-UP of GLS PAKKETSHOP en retour sturen naar de DHL parcel shop of DPD PICK-UP GLS PAKKETSHOP  'Dierenpension Marknesse'.  Marknesserweg 28, 8316 PB  Marknesse 

Informatie betreffende herroepingsrecht en retour recht bij Gavetas.nl

Herroepingsrecht,

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, verzoeken wij u ons retourformulier, wat bijgesloten is bij uw aankoop, volledig in te vullen en bij te sluiten bij uw retourzending. Tel: 085-7846963 op deze wijze stelt u ons op de hoogte van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hier het formulier voor herroeping elektronisch downloaden en printen via onze website. Zie ook de instructies op het retourformulier.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 


U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. 

U vind ons retourformulier, wat tevens heroepings formulier is, op de achterzijde van de adresdrager of op onze website.


Gevolgen van de herroeping 

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.”.NL L 304/84 Publicatieblad van de Europese Unie 22.11.2011.

A. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. 

B. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Retourneren is voor eigen rekening en risico.

C. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.

Gavetas.nl
Marknesserweg 28 8316 PB Marknesse
0857846963
[email protected]