Onderhoudstips SoDutch tassen

Onderhoudstips voor uw gave Sodutch tas. 

Is uw leren tas toe aan een oppepper, maar vraagt u zich af welke onderhoudsproducten geschikt zijn? SoDutch gebruikt voor hun    tassen twee soorten leer, namelijk Raider en Raider-oragon. Beide soorten zijn gevoed met wax en olie. Dit zorgt voor een natuurlijke bescherming van het leer. Het verschil tussen de twee soorten is, dat Raider-oragon nog een keer na geschuurd is, waardoor er een drogere robuuste uitstraling ontstaat.

Voor de SoDutch tassen geldt: de kleuren zwart, cognac en groen zijn van Raider leer en de overige kleuren van de collectie zijn van Raider-oragon.

De zes belangrijke tips:

  1. Het is altijd aan te raden om uw tas vooraf goed in te spuiten met een vuil- en waterafstotende spuitbus. Hierdoor komt er een extra beschermlaag over uw tas en zal er minder snel vuil in het leer trekken. Dit kunt u het beste doen nadat u besloten heeft de tas niet retour te sturen.
  2. Raider leer: Gebruik een transparante wax, hiermee kunt u het leer weer vrijwel in de oorspronkelijke staat terugkrijgen.
  3. Raider-Oragon leer: Neem de tas alleen af met een licht vochtige doek. Gebruik bij dit leer geen transparante wax.
  4. Agressieve reinigers en teveel water worden afgeraden. Dit kan verkleuring of vlekken veroorzaken.
  5. Wist u dat u met uw vinger kleine krasjes en beschadigingen grotendeels kunt wegpoetsen?
  6. Én wist u dat u de Raider wax-laag opnieuw kunt verhitten (bijvoorbeeld met een föhn) om de oorspronkelijke kleur weer enigszins terug te krijgen?

TIPS BIJ VLEKKEN

Vlek in uw tas? Geen paniek! Afhankelijk van het type vlek, adviseren wij om de vlek te behandelen met een leerreiniger of een saddle soap. Probeer agressieve schoonmaakmiddelen of teveel water te vermijden.

Gavetas.nl
Marknesserweg 28 8316 PB Marknesse
0857846963
[email protected]